Green Film Making

Play
Strategie, Partnerships, Programmering, Eventproductie, Copywriting, PR & Communicatie
Green Film Making Project
Taking the Film Industry into the Future

Met de Green Film Making Competition werden filmmakers uitgedaagd om hun films duurzaam te produceren. Het enthousiasme van de fanatiekste deelnemers uit de competitie én groene ontwikkelingen op filmsets in Hollywood, de UK en Frankrijk, werkten aanstekelijk. Daarop volgde een project om de hele audiovisuele sector in beweging te krijgen; het Green Film Making Project.

Ambassadeur Thekla Reuten

In samenwerking met Het Nederlands Filmfonds en de NTR experimenteerden ruim 26 filmhuizen met duurzame, innovatieve oplossingen. Ruim 350 filmprofessionals volgden uiteenlopende Green Film Making workshops. Ook vier lichtingen van studenten van de Nederlandse Film- en Televisieacademie en de HKU namen deel aan het project.

Ambassadrice Thekla Reuten zette zich met verve in voor het project: “Elke industrie moet de duurzame omslag maken, dus ook de filmindustrie. Als filmmaker wil ik de wereld beter achterlaten voor volgende generaties.”

poster gfmc
Elke keuze die je maakt, vormt de wereld. Ook binnen de filmindustrie. Voor filmmakers, en dus ook voor mij als actrice, ligt daar vanzelfsprekend een verantwoordelijkheid. En tegelijk ligt er een kans. Een kans om het anders te doen, efficiënter, gezonder, beter.
- Thekla Reuten

Groene loper uitgerold

In Cannes, Mexico en Berlijn werd gewerkt aan een internationaal groen filmnetwerk om de ‘best practices’ met elkaar te kunnen delen. Op het Nederlandse Film Festival vonden de Sustainable Sessions plaats (masterclasses van duurzame pioniers) en kleurde de rode loper voor één maal groen. Op IDFA cureerde Strawberry Earth het Green Screen programma; de beste documentaires met een duurzaam thema.

Partners van het Green Film Making Project waren o.a. het Ministerie van Economische Zaken, Stichting DOEN, de ASN Bank, Het Filmfonds, NTR, IDFA, de HKU en De Nederlandse film- en televisieacademie.