Strawberry Earth Academy

Strategie, concept & creatie, partnerships, programmering, eventproductie, videoproductie, copywriting, PR & communicatie

In 2015 lanceerde Strawberry Earth een denktank voor de duurzaamste pioniers uit de mode- en designindustrie; de Strawberry Earth Academy. Met als ultieme doel een toekomst waarin de manier van ontwerpen, produceren én consumeren in evenwicht is met onze leefomgeving. Momenteel wordt gewerkt aan een vervolg op deze academie – geheel volgens de principes van de circulaire economie.

De design- en modepioniers werden gekoppeld aan de knapste koppen uit research labs van Wageningen en coaches uit het bedrijfsleven. Samen werkten ze aan duurzame oplossingen voor de maakindustrie.

Play

3D-printen met cacaobonenschillen

Winnaar van de Strawberry Earth Academy Grant was Studio Eric Klarenbeek. Binnen het academie traject ontwikkelde hij natuurlijke filamenten (de draadjes voor een 3D printer) van aardappelzetmeel, koffiebonenschillen en cacaobonenschillen. Hier printte hij diverse designobjecten van en bewees daarmee dat ook 3D printen prima zonder ‘gewoon’ plastic kan!

Designbedrijven Arco en Weltevree bedachten ‘Forest Factory’, een circulaire productiebos. Door een bos te ‘adopteren’ neem je als bedrijf verantwoordelijkheid voor de gehele keten; van boom tot tafel.

Deelnemers van de academie waren: Afriek, Kings of Indigo, Kiss and Tell, L’Herbe Rouge, Non by Kim, OAT Shoes, People Tree, Studio JUX, Bureau Belen, De Vorm, Klaas Kuiken, Mae Engelgeer, Marjan van Aubel, Robbin Baas, Studio Eric Klarenbeek, Waarmakers en Weltevree.

Play